Erogene zones, waar zorgen ze voor?

Erogene zones, waar zorgen ze voor?

Erogene zones, waar zorgen ze voor?

De essentie van erogene zones

Erg veel mensen vinden het heel erg opwindend dat er op sommige plekken van het lichaam even gestreeld wordt. Deze erogene zones zijn namelijk plekken op het menselijk lichaam die erg veel zenuwen bevatten. Je kan hierdoor best geil worden! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de penis en de vagina, een plek die één en al bestaat uit zenuwuiteinde. Je raakt natuurlijk super opgewonden als mensen hier aan gaan zitten.

Maar niet alleen de penis en de vagina zijn zones waar je opgewonden van kan raken als hier over gewreven wordt. Er zijn behoorlijk wat andere erogene zones die je helpen bij een heerlijk intens genot. Wat denk je van een lekkere hoofd massage? Precies! Ook dit vinden sommige mannen en vrouwen opwindend. Ze kunnen namelijk gewoon genieten van het feit dat het lichaam laat merken dat dit opwindend is.

Het vinden van een erogene zone is niet heel erg lastig. Je kan met je partner op ontdekkingsreis gaan of dit artikel doornemen en gelijk te weten komen waar je moet beginnen! Het is aan te raden om elk erogene plekje van het lichaam te ontdekken als je relatie een boost nodig heeft. Seksuele opwinding is voor iedereen leuk en daar dragen deze erogene zones wel een grote steen aan bij.

De functie van erogene zones

Veel mensen vragen zich af wat zo’n erogene zone nou is. Dit zijn eigenlijk zones die seksuele stimulatie en sensatie kunnen opwekken. Zoals hierboven verteld, bij deze zones komen meer zenuwuiteinde bij elkaar dan elders op het lichaam. Dit zorgt dan natuurlijk voor extra gevoeligheid zodra deze gestimuleerd worden. Als je deze namelijk stimuleert, wek je een seksuele reactie op.

Best apart, want hierdoor kan je slechts door simpele aanrakingen al opgewonden raken. Als je daar nog een beetje een mooie fantasie bij hebt, kan het zelfs voorkomen dat je er van kan klaarkomen. Dit komt slechts in enkele gevallen voor, maar je hoeft het zeker niet uit te sluiten. Deze erogene zones vind je eigenlijk over heel je lichaam, niet alleen de penis en vagina zijn dus een erogene zone, maar bijvoorbeeld ook de nek, navel, pols etc.

Waarom een erogene zone?

Je zal je vast afvragen waarom deze zones seksuele opwinding kunnen veroorzaken en andere zones van het lichaam dus niet. Zoals hierboven vermeld ligt het volledig aan het zenuwstelsel, de dichtheid van alle zenuwen en de hersenen. De hersenen nemen een signaal van opwinding waar waardoor er een soort van systeem in je lichaam wordt geactiveerd dat jou doet laten opwinden. Het kan dus voorkomen dat bij de ene persoon de hals gevoeliger is als bij de ander. De plekken zijn bij iedereen wel het zelfde, echter de dichtheid van de zenuwen is bij ieder anders. Je hebt namelijk verschillende type erogene zones.

Aantal erogene zones

Er zijn er om precies te zijn twee. De specifieke zones en de niet-specifieke zones. Denk bijvoorbeeld aan je arm. Hier is de huid minder gevoelig en komen dus ook minder zenuwen bij elkaar. Hier kan je strelen wat je wilt, het zal niet zo snel tot opwinding komen. Om een specifieke zone op te noemen kunnen we bijvoorbeeld naar de hals gaan, de oksel, je nek etc. Dit zijn zones waar de huid dunner is, de zenuwen dikker zijn en dit dus veel meer seksuele opwinding veroorzaakt. Zodra jij dit streelt, kust, likt of aanraakt met iets anders wordt je binnen de kortste keren botertje geil!

Bij de specifieke zones liggen de zenuwuiteinde iets meer bloot als dan bij de rest. De meeste bevinden zich bij de ronde openingen zoals de neus, lippen, mond, ogen, oren, geslachtsdelen en uiteraard niet te vergeten de anus! Maar ook de tepels komen hier om de hoek kijken, zowel mannen als vrouwen vinden het heerlijk als hier voorzichtig en zorgvuldig mee gespeeld wordt. Dit is dus de reden waarom ze zo gevoelig zijn. Je wil natuurlijk weten waar de rest van de erogene zones zich bevinden, hieronder vind je het antwoord!

Locatie van de erogene zones

De laatste jaren zijn er behoorlijk wat onderzoeken geweest naar het aantal erogene zones wat het menselijk lichaam heeft. Er is eigenlijk één simpele verklaring, het menselijke lichaam verschilt per persoon, zo dus ook het aantal erogene zones. Ook het geslacht speelt een grote rol, mannen en vrouwen verschillen hier best wel veel in namelijk. De meeste erogene zones komen wel overeen met elkaar, echter ligt de gevoeligheid heel anders.

Het hoofd

Denk hierbij aan je hoofdhuid! Heerlijk als je bij de kapper zit en je haren worden gewassen d.m.v een verrukkelijke hoofdmassage. Veel mensen vinden dit heerlijk en hebben in de meeste gevallen nog hun ogen dicht ook. Een momentje van genot, ontspannend maar ook opwindend!

Ogen

Denk hierbij aan de wenkbrauwen, streel deze zachtjes, kus deze zachtjes of besluit ze om ze zachtjes te likken! Je zal zien wat dit met je lichaam doet. Door namelijk te strelen, kussen en likken ontdek je welke plekken op je lichaam gevoelig zijn voor opwinding.

Oren

Heel veel mensen vinden het fijn als hun oren gestreeld worden. Je ziet ook vaak dat vrouwen in films even gentle en zachtjes in de oren bijten van hun partner. Of misschien wel even de oorlel in hun mond nemen om hier zachtjes op te zuigen. Je zal zien dat je hier behoorlijk geil van wordt.

Neus

Veel mensen denken dat de neus geen erogene zone is, maar het tegendeel is bewezen! Het schijnt dat het puntje van je neus uit heel dun weefsel bestaat, waarbij de lichtste aanraking al voor opwinding kan zorgen.

Mond

Dit is naast de geslachtsdelen één van de meest voor de hand liggende erogene zone natuurlijk. Het kussen van de lippen geeft iedereen natuurlijk een onwijze kriebel!

Hals & Nek

Dit is voor vrouwen één van de meest opwindende plekken om gestreeld, gezoend of misschien wel een klein beetje gelikt te worden. Een echte hot spot! Je krijgt vrouwen hier per direct geil mee. Maar dan moet je niet als een beest tekeer gaan natuurlijk.

We werken onze weg zo langzaam naar beneden, begonnen bij het hoofd en gaan nu door naar het bovenlichaam. Hier bevinden zich ook zat erogene zones die jou en je partner onwijs geil kunnen maken. 

Borst

Zowel bij mannen als vrouwen komt deze goed uit de test. De borst bestaat namelijk uit de borsten van een vrouw met de tepels en bij mannen alleen slechts de tepels. Dit is eigenlijk al voldoende om opgewonden te raken zodra deze gestimuleerd worden.

Navel

Hiermee bedoelen we het gebied rondom de navel, niet in de navel. Ten eerste is dat niet zo’n prettig gevoel als je met je tong daar in aan het roeren bent en ten tweede misschien ook wel niet zo fris! Stimuleer er omheen, je zal zien dat je zin krijgt in seks!

Billen

Zowel voor de mannen als vrouwen is dit een gevoelige zone. Misschien bij de vrouwen wat meer als de mannen, maar je ziet vaak dan mannen een gentle klapje geven op de billen van een vrouw. Niet zo zeer omdat ze dit lekker vinden aan voelen, maar ook omdat ze weten dat het een bepaalde opwinding creëert! Laat staan als je het kust, likt of streelt.

Anus

Één van de meest erogene zones van het lichaam, dit geldt voor zowel de man als voor de vrouw. Bij mannen is het bijna een taboe om hierover te praten. Daarmee bedoelen we de hetero mannen, die willen er vaak niet eens een nagel van in de buurt hebben! Maar uit onderzoek is gebleken dat de anus bij zowel vrouwen als mannen heel erg gevoelig is, tenslotte kan de man ook een prostaat massage via de anus ervaren. Bij de vrouwen ligt het er volledig aan wat ze fijn vinden, dit lijdt natuurlijk naar anale seks.

We komen nu bij de zone van de geslachtsdelen, een zone waar de meeste erotische momenten eigenlijk plaats vinden. Dit omdat ze het meest gevoelig zijn en optimaal te stimuleren zijn d.m.v zachte strelingen, lieve kusjes en natte likjes. 

Vagina

Veel mannen denken dat heel de vagina één erogene zone is. Maar helaas, niets is minder waar, de vagina bestaat voor een groot deel uit erogene zones, maar niet helemaal. Met name de clitoris en de schaamlippen zijn erg gevoelig. Zodra jij hier zachtjes over streelt, kust of likt zal het vrouwelijke lichaam zich per direct klaar maken voor een stevige vrijpartij! Maar niet alleen aan de buitenkant liggen erogene zones, de G-spot van een vrouw ligt namelijk twee vingerkootjes diep in de vagina. Deze is makkelijk te stimuleren door de ‘kom hier’ beweging. Je zal zelf moeten nagaan wat ze fijn vind!

Penis

Eigenlijk is heel de penis één grote erogene zone. Het mooie van de penis is, is dat het stijf en rechtop gaat staan zodra deze op een seksuele manier wordt aangeraakt. Uiteraard bepaal jij voor een groot deel zelf of je opgewonden raakt op niet. Maar het aanraken, strelen, likken van de eikel, de schacht stimuleert dusdanig dat een man per direct opgewonden raakt. Maar ook de balzak en de perineum zijn bekende erogene zones waar mannen het fijn vinden om aangeraakt te worden.

Ook de ledematen spelen een grote rol in een erogene zone. Veel mensen denken dat dit weinig effect zal hebben, maar dat is niet helemaal waar. Hieronder vind je een aantal ledematen waarbij de lichtste aanraking al voldoende kan zijn om opgewonden te raken.

Armen

Ook je armen behoren tot één van de erogene zones. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je pols, binnenkant bovenarm, elleboog en de oksel! Je ziet ook dat veel mensen elkaar kietelen onder de oksels, dat komt omdat dit een gevoelige plek is met veel zenuwuiteinden!

Handen

Veel mensen hebben gevoelige handen, iedereen vind het namelijk heerlijk als ze een hand massage krijgen. Dit geeft eigenlijk al aan dat er veel zenuwen bij elkaar komen waardoor het automatisch een erogene zone wordt. Dit houdt dus in dat als je in de stemming bent, je ook de handen kunt gebruiken om elkaar op te winden. Streel zachtjes over elkaars handpalmen en je ziet dat je je niet meer kan inhouden.

Benen

Denk hierbij aan de binnenkant van de bovenbenen. De liezen! Veel mensen zijn hier gevoelig voor om hier heel zachtjes gestreeld te worden. Niet alleen strelingen maar vooral kusjes doen hier wonderen, helemaal als je richting de schaamstreek van elkaar gaat. Het is dan moeilijk in houden om over te gaan op actie! Als je dit doet is het één en al genot en een intense ervaring die je rijker zal zijn. Gegarandeerd succes dus!

Voeten & Tenen

Uiteraard mogen de voeten en de tenen niet ontbreken! Heel erg veel zenuwuiteinde komen bij elkaar in de voeten en de tenen. Heel veel mensen knappen er van af om de voeten en de tenen te gebruiken bij de seks, maar deze zogenoemde voeten fetisj komt vaker voor als dat we denken. De onderkant van de voeten is erg gevoelig en kan daarom seksuele reacties uitlokken als je deze op een juiste manier betast. Het zelfde geldt voor de tenen, zodra je deze begint te kunnen, likken of zuigen, zal je zien dat het er erotisch aan toe kan gaan!

Wat doe je met deze informatie?

Er zijn genoeg redenen om te bedenken wat je met deze informatie kan doen. Je kan natuurlijk gewoon bij elkaar gaan ontdekken wat het lekkerst aanvoelt, of je kan er voor kiezen om gewoon stapsgewijs te werk te gaan! De seks wordt bij veel mensen na een tijdje best eentonig en daarom is het belangrijk om wat variatie in de mix te gooien. Dit kan je dus makkelijk doen d.m.v een leuk spelletje: ‘Het ontdekken van de erogene zones!’ 

Het is wel essentieel om erogene zones te stimuleren voor je eigenlijk begint aan seks. Je bereid het lichaam eigenlijk voor op een gemeenschap, een gemeenschap die veel intenser zal worden dan als je de erogene zones zal overslaan. Natuurlijk is het heerlijk om een vrouw te penetreren, maar slechts een klein deel van de vrouwen komt klaar door penetratie. Een vaginale orgasme komt dus niet zo vaak voor.

Het is wel essentieel dat je je partners lichaam gewoon lekker gaat ontdekken. Je komt daardoor plekken tegen waarvan je eigenlijk niet eens wist dat het zo gevoelig zou zijn. Daarnaast is het natuurlijk nog leuk ook! Spannend, opwindend, geil en aantrekkelijk zijn de aspecten die hier om de hoek komen kijken. Je weet namelijk dan precies van elkaar waar je aangeraakt wil worden, waar je gelikt wil worden etc. Het is toch heerlijk als je plekjes stimuleert die je kippenvel geven?

Het is de bedoeling dat jullie de tijd nemen voor elkaar en echt heel het lichaam inspecteren. Sommige hebben hier geen zin in en willen gelijk overgaan op actie. Maar het is bewezen dat zulke spelletjes zoals het ontdekken van erogene zones, de relatie veel sterker maakt. Je brengt namelijk variatie in de seks of in de aanloop naar seks toe. De spanning die je eigenlijk zoekt in een relatie, die blijft dus keer op keer terugkomen. Het gaat dus niet vervelen en iedereen is dus eigenlijk blij! Door een beetje te experimenteren weet je van elkaar welke plekjes gevoelig zijn.

Conclusie

Het is dus eigenlijk heel erg belangrijk dat jullie elkaars erogene zones weten te vinden. Het is niet voor niets opwindend en onderdeel van de seks. Na het lezen van dit artikel zal je gelijk aan de slag willen gaan om eens een kijkje te nemen op het lichaam van je partner. Zoals je gelezen hebt, er zijn zat delen op het lichaam waarmee jullie elkaar lekker kunnen opwinden. Het doel hiervan is dat je het zolang mogelijk probeert vol te houden. Hoe langer jij de erogene zones stimuleert, hoe intenser jouw orgasme zal zijn! Wij hopen dat we je hier genoeg informatie mee hebben kunnen geven. Wij kunnen nu ook wel raden wat je de eerst komende avond gaat doen! Daarom wensen wij jou veel plezier en laat ons weten of je wat aan deze informatie hebt gehad.